dinsdag 29 december 2020

RoCo in CoRo-tijd; het logje van 2020

Het overslaan van mijn traditionele nieuwjaarconcertlogje was al een eerste indicatie. 2020 zou geen fijn inspirerend (log)jaar worden. Ik zie nu dat ik die traditie al in 2019 vaarwel heb gezegd. Maar bij deze is 2020 gered van vergetelheid.

Pfff De KOp is eraf.  Viel best mee eigenlijk tot nu toe... pp

Blogger heeft wel een mooie frisse lay-out gekregen. 

Coqui kwam van een logje uit alweer 2012. Goeiedag, wat een ingewikkeld verhaal. Lazen jullie dat allemaal? Ik merk nu dat ik 10 jaar ouder ben geworden, afgetakeld en 60+ (hoge CoRona risicogroep), dat krijg ik nu echt niet meer bij elkaar verzonnen. Het linkje naar Holly and the Ivy YT werkt nog, voor wat kerstsfeer.

Ik heb ook weer labels toegevoegd. 'Voor een Rijksverboden donderdag' lijkt opeens toch relevant, als je maar lang genoeg wacht wordt alles wel eens relevant? Er is één ander logje met dat label. Ko is Ok, 19 december 2013. Die verwijst weer naar een logje over vijf Korenblaue piemels. Help dat ben al voor de tweede keer volledig vergeten. Toch maar goed dat ik er een logje over heb geschreven. Ik was toen ook wel lollig, vind ik zelf.. pp 

"Enfin, na afloop van de voorstelling was ik als eerste weg; ik trachtte nog te treuzelen, maar in treuzelen bij vertrek heb ik in mijn leven nog nooit van een vrouw gewonnen, laat staan van twee." haha

Van Ro, nog immer de vaste inspirator op dit blog, moet ik iets melden over vaccineren. Al eerder stuurde Ro een linkje met een goed overzicht van virussen en hun reproductie- en besmettingsstrategieën. Ook interessant: bradykinine, die de longproblemen veroorzaakt. 

Mijn eerste vraag aan dokter Vingerhoets: wilt u even snel bij mij vaststellen of ik gevoelig ben voor de 'bradykininestorm' en een hoog IC-risico loop? Nee, kunt u dat niet omdat (virus)geneeskunde eigenlijk nog steeds meer weg heeft van kwakzalverij dan wetenschap? Dan neem ik gewoon dat vaccin, want als u niet kunt vaststellen of ik gevoelig ben voor de 'bradykininestorm', dan kunt u ook niet vaststellen hoe gevoelig ik ben voor vaccin-bijwerkingen.

Nu Ro het logje nog steeds niet heeft ontdekt, die takelt online ook al flink af zeg pp, maken we er een continue eindejaarslogje van. 

Update hedenochtend 29-dec

We beginnen natuurlijk op GeenStijl, heerlijk stuk over die suffe Ieren. Dat is een fijn begin van de dag. Wat zouden we moeten zonder GS in ons treurige derderangs landje? Bewijs: enige waarin we nog meetellen is darts! Update: kansloze 5 - 0 en 5 - 1 nederlagen tegen Britten.

Voor nieuws met inhoud van nivo wijk ik noodgedwongen uit naar het buitenland. BBC. Hallo Vingerhoets van de derde rang, hoe zit dat nu met al die verschillende vaccins via verschillende methodes ontwikkeld? Hebben die ook allemaal verschillende bijwerkingen? Wanneer krijgen we een stevige (bio)chemische update op moleculair nivo over mechanismen van het virus en de vaccins, zodat we na een (bio)chemisch onderzoekje door jou van ons eigen immuunsysteem een goede keuze kunnen maken?

Nu nog een plaatje of een filmpje, muziekje en het 2020 logje is af.

Het Oxford vaccin was al begin april klaar. Daarna alleen nog maar testen. Overigens krijgen wij dat Britse vaccin niet omdat het niet is toegelaten door de EMA.


Oei, we zijn gespot door de BBC: EU vaccination stragglers. Ai.. achterblijvers, een bevestiging van onze solide derderangs-status. Enige plek in NL waar nog een beetje van ons oude elan rest: Assen, bovenaan in het BBC artikel met uptodate 'test and vaccination centre near Assen'.

Stukje vandaag 7-1 in Trouw over verschil tussen Moderna vaccin en Pfizer vaccin. Bijwerkingen voor beide vaccins gelijk. Pfizer vaccin is voor mobiele thuiswonende ouderen tussen 60 en 75 jaar. Daar val ik in dus. Zit je in een woonzorgcentrum of ben je een thuiswonende 75-plusser of een niet mobiele thuiswonende oudere tussen de 60 en 75 jaar: Moderna vaccin. Moderna vaccin kan je makkelijk op locatie thuis toedienen, voor Pfizer moet je naar een vaccinatielocatie omdat dit vaccin gekoeld moet blijven op -80 ºC.

Goed informatief filmpje op de BBC. Sarah heeft een 'traditioneel' vaccin gemaakt door delen van Covid in een onschadelijk gemaakt verkoudheidsvirus te stoppen. Je krijgt dat virus geïnjecteerd. Moderna en Pfizer injecteren alleen bolletjes vet waarin nRNA delen van Covid. Omdat mRNA  zeer instabiel is, moet dat vaccin bij lage of heel lage temperatuur worden bewaard. Welke vaccin zou nou de meeste kans op bijwerkingen geven? Relatief tov gewoon besmet raken met CoRona.. tja.. volgens mij kan niemand dat vooraf op wetenschappelijke wijze voorspellen. Daarom nemen ze de kwakzalverroute. Ze injecteren vaccin bij een proefpersonen en kijken wat er gebeurd mbv statistische analyse. 

Nog meer info van de BBC over vaccinatie

coronaprofessor krijgt eigen barbiepop

14 opmerkingen:

  1. Ik zit al een paar dagen te wachten op de foto cq filmpje...
    Anmaken! Tis al 21 schat
    Of was je druk met de cor bid bussen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vingerhoets is een huisarts toch en die weten doorgaans van alles een beetje. En specialisten weten van een beetje zo'n beetje alles. Maar wat weten we van het vaccin? Wat is jouw reden om het wel te nemen dan eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Huisartsen zijn boos dat ze niet snel gevaccineerd worden.

      Verwijderen
    2. Hèhè..
      Tja dat is logisch. Als je er graag een wilt dan wil he het snel. En wat moeten we zonder huisartsen he pp

      Verwijderen
  3. Hahaha wat zouden we zijn zonder GS: Iedereen wil voorrang. Help ik sta er niet bij, zit dus 4e rang of hoger.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Op het TT terrein toch gaat lekker snel.
    Nou er zijn veel proefkonijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. https://www.rtvoost.nl/nieuws/1493146/Statisticus-uit-Ootmarsum-laat-zich-niet-vaccineren-tegen-corona-Het-blijkt-uiteindelijk-niet-nodig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja daar lees je niets over, mensen die corona hebben gehad zijn al immuun en hoeven geen vaccin voorlopig of kunnen achteraan de rij.
      Aerosolen, dat komt overeen met het verhaal van Menno Jan Bouma. Al heb ik zo mijn twijfels over droge lucht. In de zomer zijn de 'vliegers' afwezig, die komen pas weer in de winter, zelfs in Australië las ik ergens, dat is dus tijdens onze zomer. Misschien later meer.

      Verwijderen
  6. Ook ff lezen.. Je bent gewaarschuwd!
    https://www.hpdetijd.nl/2021-01-07/het-coronavaccin-is-niet-zonder-risicos/

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zou jij mee willen doen aan een groot medisch experiment? En genetisch gemanipuleerd worden? Onomkeerbaar! Met kans op een auto imuunziekte over 1 tot 5 jaar?
    Niet de eerste de beste die hier aan het woord is. Een deskundige op dit gebied. https://youtu.be/B1jG5FvDHiI

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn eerste vraag aan dokter Schetters: wilt u even snel bij mij vaststellen of ik gevoelig ben voor de 'bradykininestorm' en een hoog IC-risico loop? Nee, kunt u dat niet omdat (virus)geneeskunde en immunologie eigenlijk nog steeds meer weg hebben van kwakzalverij dan wetenschap? Dan neem ik gewoon dat vaccin, want als u niet kunt vaststellen of ik gevoelig ben voor de 'bradykininestorm', dan kunt u ook niet vaststellen hoe gevoelig ik ben voor vaccin-bijwerkingen.

      Verwijderen
    2. Schetters is een rare kwakzalver uit Pretoria.

      Verwijderen
  8. Ga je nog updates doen?
    Hoe zit het met die Noorse zwakke oudjes bv. Hadden die zover vaccin nog geleefd? En hoe zit het met al die zwakke oudjes in nl die dood gingen aan corona, hadden die nog wel geleefd als het vaccin eerder was geweest?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat laatste filmpje is niet te zien.
    Heb je al een hond schat?

    BeantwoordenVerwijderen