woensdag 30 december 2015

Rodin, Rode & RoKo's

Op de tentoonstelling Van Gogh en Munch (spreek uit Moenk volgens commentaar bij begeleidende filmpje) stond ook 'She Who Was the Helmet Maker's Once-Beautiful Wife' uit 1887 van Rodin. ('Zij die vroeger de mooie vrouw van de helmenmaker was')
In de Van Gogh basiscollectie hing gelukkig nog prominent zijn grote meesterwerk: Rode Kolen.
Er vlak naast een nieuwe ster: Vaas met Korenbloemen, papaver, madeliefjes en anjers.
 Een nieuwe favoriet van Rokoko is het Boernmeisje met RoKo's & Strohoed uit 1890.

Munch was vertegenwoordigd met een aantal mooie maanlicht schilderijen zoals Summernight, Inger on de beach, eh-hem is natuurlijk middernachtzon in Noorwegen.
Of Dance of Life. In 1898 ontving Munch een kopie van Helge Rode’s nieuwe theaterstuk: Dansen Gaar (De (maan)dans gaat voort).
Summer night by the beach (1902-03)
Hoe zit dat eigenlijk met de maan tijdens de middernachtzon? Volle maan staan dan precies tegenover de zon? Zon staat laag en maan ook?
Eerst nog maar eens een leuk sterre-maantje van Gogh: Luitenant Millet

She Who Was the Helmet Maker's Once-Beautiful Wife

1887
- See more at: http://www.musee-rodin.fr/en/collections/sculptures/she-who-was-helmet-makers-once-beautiful-wife#sthash.aNE0dc1G.dpuf

6 opmerkingen:

  1. Ach.. wat leuk weer es een log gemaakt!! Boernmeisje heeft schattige ROdeKOnen. Zoek dat nog maar es uit hoe dat zit met die middernachtmaan ja. En dat ROdeKOlenlog...aaah..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh ja ROKO's pp
    Ik vind die vrouw met stROhoed op de stenen ook heel mooi, die daar onder hmm...De vrouwengezichten zijn wel heel mooi trouwens en het imaantje..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. jaja veel roko's op Rokoko pp
      Vind je Munch mooier dan van Gogh of Rodin?

      Verwijderen
    2. Nee, ik vind van Gogh mooier, wat ik hiervan het mooiste vind is e vaas met bloemen.

      Verwijderen
    3. Ja ik vond de schilderijen van Van Gogh ook aansprekender dan die van Munch. Die vaas was me nog niet eerder opgevallen. Dat blauwe hesje van het roko-meisje is ook heel mooi in het echt.

      Verwijderen
  3. Dat RoKomeisje is ook heel mooi ja..het is een jurk he, je ziet nog een stukje achter/naast haar schort. Is een mooie kleur blauw ja!

    BeantwoordenVerwijderen