zaterdag 1 oktober 2011

Moon, OZ & Naakte Molrat

Nu de curator de web-logboedel van de Naakte Molrat heeft opgeheven en vervolgens om niet heeft versjacherd kunnen alleen nog op RoKoko wat verweesde eusociale gedachtegoedjes worden aangetroffen. Binnen het kader van De Overeenkomst zal -indien het onder de bezuiniging sterk lijdende 2011budget dit toelaat-,  getracht worden de vergetelheid te ontworstelen en bijdetijdse actualiteiten toe te vertrouwen.
Verbazing wekt de schijnbare willekeur bij het uitverkiezen van de vier ons nagelaten Naakte Molratlogs. Maar schijn bedriegt, want deze vier logs hebben overeen dat zij alle een laatste comment hebben van Assyke en/of Bob.
Zijn zij dus de gevreesde saurische Groene Leguaan? Zeer waarschijnlijk de op water lopende Groene Basilisk, ook wel JezusChristus-Leguaan genoemd.

Via-via vloog ik ook tegen een Naked cuticle (Nkd) aan, [Lat. cuticula, cutis = huid] een eiwit of waslaag die in het DNA van bijna alle insecten en gewervelden voorkomt. Nkd heeft te maken met de Ptc en de Wnt signaling; hybride van Int en Wg (wingless) bij de Drosophila melanogaster, de Bananenvlieg. Die nog wel een tamelijk ingewikkeld paar-ritueel heeft met spermacellen van 1,76 mm. Het ziet er wel heel lief uit.

Enfin (Nkd): Like many cleverly named fly mutants, the name "naked cuticle" derives from the fact that mutants lack most of the hair-like protrusions from their ventral cuticle and thus appear "naked". !! Very clever !!.

Deze week dus twee levenstekenen vanuit de ondermaanse Dark Side van de Burcht, beide van Jelle Reumer; erkent groot nkt mlrtlfhbbr.
In zijn nieuwe boek Mierenmens, nog aan te schaffen en alhier te bespreken, stip Jelle de overeenkomsten aan tussen groepen mieren en groepen mensen, het eusociale gedrag om een superorganisme te vormen, met gespecialiseerde taken voor ieder groepslid. Dit is bekend bij de insecten (bijen, wespen, mieren, termieten), maar er is ook een zoogdier dat deze organisatievorm gebruikt: De Naakte Molrat.  Radio-interview met Jelle in Brands met Boeken. Vanaf 35:00 De naakte Molrat, onze toekomst, fysieke woonstruktuur, arbeidsdeling,  'Breeding Queen'  de bevruchtende 'Lucky Basterds' mating men; om een of andere reden moest ik hardop schateren; gelukkig niemand die het hoorde op de A28.

Uit het bovenmaanse 'Somewhere over the Rainbow' heeft iemand (Bryan Pugh) uitgezocht dat de Dark Side of the Moon LP van Pink Floyd synchroon loopt met de film 'The Wizard of OZ'. Voor de liefhebbers van één van twee of alleen van de transcendente synchroniciteit: The Dark Side of OZ.

Dark Side of the Rainbow from Klug on Vimeo.
The Dark Side of Oz from Bryan Pugh on Vimeo. Met dank aan Herbert Blankenstijn in De Pers.
De LP moet wel 2 maal worden afgespeeld natuurlijk. We kijken ook nog weer eens naar de mooie scene waarin Dorothy met een huilbui via de yellow brick road en de parnassusweg alsnog toegang tot de Bunker in OZdorp verkrijgt. [1h07]

[Added 28-09-2012] Sorry, "The 'Bryan Pugh' Dark Side of Oz" was deleted at 10:55:48 Fri May 11, 2012.
Vimeo has removed or disabled access to the following material as a result of a third-party notification by Capitol Records, LLC claiming that this material is infringing: The Dark Side of Oz.

De Pers is gestopt
Per 30 maart 2012 is De Pers gestopt met het produceren van de enige gratis kwaliteitskrant van Nederland.

Of Internet een betrouwbaar en stabiele bron van informatie is? 





5 opmerkingen:

  1. MOOI!


    (vooral de naakte vliegjesfoto)
    De roep van de heilige plicht klinkt luider en luider....


    Leve Apple, hotmail en de heldere geest van C.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mn telepathos zegt: qn mthr mlrt ncgnt. dank!

    Ik kan de roep hier ook al enige tijd duidelijk horen.
    Misschien moet je jezelf eens verwennen met een MacBook Pro 17 van €2300, tjonge, voor de helft heb je een aardige Windows7 laptop.
    Je zou ook eens Google-Chrome als browser kunnen installeren, Blogger is nml van Google.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. MOOI!


    (vooral de naakte vliegjesfoto)
    De roep van de heilige plicht klinkt luider en luider....


    Leve Apple, hotmail en de heldere geest van C.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waarom staat mijn (mlrt idd) reactie er nu nog een keer? Wat heb ik die groene leguaan misdaan?
    Het zou kunnen dat ik ooit zo'n jezushagedis op mijn log had. We hebben er in Costa Rica 1 zien lopen, op het water dus.
    Ga nu boek van mierenmens lezen. De 9 half gelezen boeken die overal slingeren die wachten nog wel even.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tis hollen of stilstaan, mlrt, met die Groene Basilisken. Misschien komt er ooit nog wel eens een tijd dat we alles kunnen doorgronden van Jezus als de Groene Leguaan.

    Je hebt hem nu al binnen, ik moet wachten tot Sinterklaas. Schrijf jij er dan alvast een logje over? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen