woensdag 4 augustus 2010

Grazende Eibers

Van twee fotografen raken wij allang niet meer van slag.
Ze zijn er nog wel hoor! Lekker grazend op een weilandje nabij het nest. Gezellig met z'n drieën. Pa of Ma lag op het nest toe te kijken of uit te rusten.
Geen vissenvoer uit de sloot maar beestenbouillabaisse uit het weiland.
Lekker dineren in het zonnetje.


Bijschrift is nieuw volgens mij, dit is vanochtend 4-aug, alle drie op het nest, weer is somber zoals reeds voorspeld hieronder.
Daarna ben ik nog doorgereden naar het radioduin op Scheveningen voor een panoramaopname.

Van rechts naar links: Wassenaarse slag; (onder meeuw) sobere protestantse laagbouw van Katwijk; (boven zeilboot) barokke katholieke hoogbouw (Huis ter Duin) van Noordwijk, (onder meeuw2) Zandvoort en ook nog de pluimen van de Hoogovens in IJmuiden.

Aan de andere zijde: de Pier en bewolking uit het Westen. Weersverwachting voor morgen daarom: Af en toe bewolkt met hier en daar een bui.



En onderweg nog het bekende ..... bloemetje


Update 5-8
Vanochtend vlogen twee ooievaars (één met oranje snavel) achter elkaar rondjes boven het bejaardenhuis en andere flats. Het zijn mooie elegante vliegers en vooral ook zwevers. Hadden ze geen toestemming om te landen van de verkeerstoren ivm Naomi Campbell, zijn ze uitgeput na één nest of worden ze daar gevoerd?
Update 12-8
Al een paar dagen alleen s'ochtends één ooievaar op het nest, aan de oranje snavel te zien, één van de ouders. Van de rest geen spoor meer.
Update 9-9
Al twee dagen 2 ooievaars op het nest 's ochtends. De ouders? die niet zuidwaarts trekken. Volgens de Tub was een groep Losserse vaars al op 12 augustus naar het zuiden getrokken. Het komt voor dat de ouders, die hier in gevangenschap of anderszins gehouden zijn, niet meer naar het zuiden trekken, de jongen meestal wel. Het verse trio heb ik dan ook niet meer gezien.  

10 juli 2013
 Volgens de HVB (16 juni) is vader dood. Het stel op de molen is dus waarschijnlijk het nieuwe paartje, op het nest de jongen en 'weduwe' moeder zal wel eten aan het aanslepen zijn. 



3 opmerkingen:

  1. Ah, daar zijn ze weer, het worden 'oude bekenden'.. :)
    Mijn knutselvriendinnen waren afgelopen-lang-weekend in den Haag/Scheveningen, het zeewater was niet koud, ze hadden nog gezwommen bij het naaktstrand, een rustig strandje, tuindorp ofzo?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In 2011 heb ik de jongen (vanaf 26-7) niet meer gezien. Zouden die ook al naar Afrika op weg zijn vanwege het koude, natte weer? Wel de oude lui 's ochtends op het nest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Update 2011: begin Augustus rond 21:30 3 ooievaars bij het nest, één erop, twee op het hoogste punt van de hoogste molenwiek. Hoe houden ze hun evenwicht daar. Worden de jongen verstoken?

    In september steeds weer 2 ooievaars sochtends op het nest: de ouders?

    BeantwoordenVerwijderen